SUA închide granițele cu Europa pentru 30 zile
Donald Trump

SUA ia măsuri de precauție împotriva Coronavirus

„Pentru a împiedica noile cazuri să treacă malurile noastre, vom suspenda toate călătoriile din Europa”, a spus Donald Trump, în cursul zilei de miercuri, din Biroul Oval.

„Noile reguli vor intra în vigoare vineri, la miezul nopţii”.

Citește și: Epidemia de Coronavirus, metamorfozată în pandemie

Cum în Statele Unite ale Americii s-au înregistrat deja 1.135 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus și 38 de decese, președintele american, Donald Trump, a decis sistarea temporară a tuturor zborurilor cu legătură spre continentul european. Măsura va dura, în principiu, 30 zile cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția răspândirii virusului în Europa, cât și în Statele Unite.

Citește și: Tom Hanks și soția sa au fost testați pozitiv Coronavirus

Cu toate că aceste măsuri restrictive se vor aplica începând cu ziua de vineri în SUA, iată că ele nu sunt valabile și pentru zborurile ce vin dintre Regatul Unit, cu toate că și acolo situația se prezintă a fi una destul de dramatică, Marea Britanie înregistrând 460 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

În altă ordine de idei, măsurile impuse de Trump nu se aplică mărfurilor, ci doar transporturilor de persoane, fie ele aeriene sau navale.

Ce se întâmplă cu România?

La scurt timp după ce Donald Trump a ținut discursul, un decret prezidențial a fost lansat la apă cu privire la noua restricție. Acesta prevede faptul că cei ce au călătorit în spațiul Schengen în ultimele 14 zile au interdicție să calce pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Concluzia directă a acestei măsuri este că țările ce nu fac parte din spațiul Schengen au liberă trecere în continuare, România fiind inclusă pe această listă.

Citește și: Angela Merkel este de părere că 70% din populația Germaniei va fi infectată

#News