Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Probabil una dintre întrebările momentului este chiar asta: cât vom mai purta măștile de protecție? Astfel, întrebat, Nelu Tătaru spune că estimează necisitatea purtării măștii la o lună, maxim două. Însă nimic nu e sigur! Totul depinde de evoluția pandemie de coronavirus și de numărul de infectări înregistrat în perioada următoare. Astfel, atunci când nu vor mai exista cazuri noi de infectare se poate vorbi despre o relaxare din punct de vedere al obligativității purtării măștilor în spațiile publice închise.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu la Digi24.

De asemenea, cu subînțeles sau nu, Tătaru ne-a vorbit și despre cum, în țările asiatice, pare să se fi creat un adevărat obicei din purtarea măștilor, însă nu din pricina unei pandemii, ci din cauza nivelului ridicat de poluare.

Nelu Tătaru: „Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști”

„Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”, a completat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cu alte cuvinte, nu prea avem de unde să știm exact cât timp vom mai fi obligați să purtăm măști, întrucât Nelu Tătaru se ferește să ne vorbească din punct de vedere oficial. Cert este că, atât timp cât vom respecta normele în vigoare, ne creștem șansele ca obligativitatea purtării măștii să dispară, totul fiind o chestiune direct proporțională, oricât de ironic ar suna. Cu cât purtăm masca mai mult, cu atât ne apropiem de momentul în care nu vom mai fi obligați să o purtăm. Totul depinde de noi, până la urmă.

Citește și: Ori la mall, ori la spital! Din 15 iunie aflăm!

#News