Soferi drogati
Soferi Sursa foto: ziare.com

Record îngrijorător în România, numărul șoferilor drogați la volan prinși la polițiști depășindu-l pe cel al conducătorilor auto băuți, potrivit digi24.ro.

Tot mai mulți șoferi sub influența substanțelor psihoactive la volan

Astfel, în cursul lunii iulie au fost întocmite peste 70 de dosare penale șoferilor care au condus sub influența substanțelor interzise, față de  60 de dosare deschise pentru șoferii băuți  Potrivit directorului general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, numărul șoferilor drogați este în creștere, numărul acestora crescând aproape de două ori in ultimii doi ani.

Pericol pe drumurile publice din România

Acesta a mai precizat că au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive, 966 de infracțiuni  fiind constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi. 

„Ce pot să vă spun, că la acest moment, constatările făcute de colegii mei cu ocazia acțiunii lor de depistare în trafic a persoanelor consumatoare, am ajuns să constatăm că persoanele depistate sub influența drogurilor au depășit persoanele care au fost depistate cu consumul de alcool”, a mai declarat Bogdan Berechet.

O anumită categorie de adolescenți este mai predispusă la a fuma țigări electronice