Mihai Popescu
Mihai Popescu

Să presupunem că ai găsit un cățel pierdut, ești cam strâmtorat și găsești un anunț care precizează recompensa: 1.000 de euro. Ce faci? Desigur, dacă ești iubitor de animale, îți pasă și înțelegi cum stă treaba cu empatia, faci orice ca stăpânul și animalul să fie reuniți. Cât mai repede.

Cățelușa Arya a fost pierdută în județul Alba și găsită, după o săptămână, la 250 de kilometri distanță, lângă Pitești. De ce ne interesează povestea ei? Pentru că spune povestea devotamentului: devotamentul stăpânilor care au căutat un cățel timp de o săptămână și au recurs la orice mijloc pentru a-l găsi.

Facebook ajută din nou, oamenii nu au uitat să fie oameni, iar recompensele în bani s-au rezumat doar la cuvinte de mulțumire.

”Ea este Arya. Din păcate a sărit din remorca în care se afla dupa ce și-a deschis cușca cu intenția de a merge la stăpân la mașină, însă acesta plecase de pe loc fără să observe și a mers până în alt oraș.

Nu se știe exact unde a sărit, însă se pare că ea a fost văzută în Teiuş (el mergând Cluj-Sibiu). Cu o săptămână înainte de pierderea ei a fost împușcată o altă femelă pierdută din aceeași rasă așă că am stat toți cu sufletul la gură sperând să nu aibă aceeași soartă. Solidaritatea de care au dat dovadă oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am așteptat vreodată să văd atâția oameni ieșind la căutări în zone și în orașe unde se părea că ar fi fost observată, în special în Teiuș și Aiud.

Au fost multe alarme false și confuzii și asta a pus lumea pe drumuri. Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și să afle lumea de ea.

Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale”, a scris Mihai Popescu pe Facebook.

Arya a fost găsită. Și, așa cum spune Mihai, și-a ales oamenii care să o găsească.

”Acum ea este bine și este la casa ei. Tot drumul spre casă a dormit cu nasul lângă stăpân iar la despărțirea de băieții care au ajutat-o i-a pupat și le-a mulțumit. Recompensa de 1.000 de euro a fost refuzată categoric de către cei ce au găsit-o și nu au acceptat decât plata drumului de la Pitești la Sibiu unde s-au întâlnit cu Alex și câteva beri în cinstea ei. (A știut să-i aleagă).

Avem oameni faini în țară! Pe mine m-au convins că pot crede în continuare în cei din jur. Video-ul este făcut atunci când au dat de ea. Ochii spun prin câte a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A ținut direcția în care a văzut că a plecat mașina și a sperat să dea de ea”, își încheie Marius Popescu povestea.

Cât de mult contează o recompensă în bani și cât de mult contează faptul că ai ales să fii bun? Gratuit, simplu, fără așteptări. Cât de mult atârnă în balanță că ai ajutat un cățel și un stăpân, și cât de mult pot alții să învețe din asta? Că banul poate fi cheltuit, dar să fii om nu costă nimic.

Citește și: Biserica din România: o instituție parazit

#News

Foto