Ludovic Orban

Liderul USR, Dan Barna, adoptă o poziție de forță în negocierile cu PNL, în privința stabilirii listelor comune de candidați (ale alianței de Dreapta USR PLUS și PNL), cele de la sectoare, pentru că în ceea ce privește candidatul la Primăria Capitalei acesta a fost deja nominalizat în persoana lui Nicușor Dan. Absolut nefiresc pentru un partid precum PNL, liderul lor, Ludovic Orban, pare dispus să accepte cam toate toanele lui Barna, deși programul electoral al activiștilor lipsește, momentan, cu desăvârșire.

Dan Barna revendică jumătate din Capitală, sectoarele 1 și 2 pentru reprezentanții săi și sectorul 4 pentru reprezentantul celuilalt aliat politic, PLUS. Conform împărțelii lui Barna, PNL ar rămâne cu sectoarele 5 și 6, iar la sectorul 3 e o adevărată bătălie. USR a propus-o inițial pe Ana Ciceală, dar Barna s-a săturat de tupeul ei și, în plus, nu e niciun secret că Ciceală este omul lui Nicușor Dan.

Înțelegând că intrarea în cursa electorală a lui Traian Băsescu va dilua și mai mult electoratul de Dreapta, Nicușor Dan insistă ca la sectorul 3 să fie nominalizat Mihail Neamțu (PMP), numai că partidul lui Băsescu nu intră în calculele lui Dan Barna. Revenind la poziția adoptată până în acest moment de președintele PNL, Ludovic Orban, aceasta nu este deloc prevestitoare de primăvară și prietenie pentru USR.

Deși în acest moment Dan Barna pare să aibă un oarecare avantaj în negocierile cu Lodovic Orban, acesta din urmă îi este net superior, politic vorbind, omologului din fruntea USR. Orban este un politician vechi, uns cu toate alifiile, u politician în sensul rău al cuvântului, fără principii, care se combină, acceptă orice.

La sfârșitul acestei săptămâni liderii celor două tabere vor oferi lista candidaților comuni, dacă vor ajunge la un consens. Și dacă nu vor ajunge? Ar fi cineva surprins ca PNL să-l susțină pe Traian Băsescu, în detrimentul lui Nicușor Dan, la Primăria Capitalei? Sigur că vor urma și nominalizările PNL la sectoare. Prima dintre acestea o știm deja, Traian Berbeceanu la Sectorul 4.

Citește și: Traian Berbeceanu, de la simplu membru de partid, la candidat pentru Primăria Sectorului 4

HashtagNews.ro