Foto: Facebook

În urma anunțului făcut de către președintele Iohannis acum câteva zile, Raed Arafat vine cu o serie de completări. Întrucât oamenii par să se fi relaxat deja, cu toate că până pe 15 mai 2020 mai este timp suficient, acesta avertizează asupra riscurilor nerespectării regulilor. Și nu, nu se referă la eventualele amenzi primite de la autorități, ci la riscut epidemiologic ce nu a trecut. Vă reamintim că România nu a atins încă vârful infectărilor.

„Daca schimbam comportamentul nostru prea devreme si daca renuntam prea devreme la masurile de distantare sociala… Chiar daca s-a anuntat ca vor fi unele masuri dupa 15 mai, Presedintele a spus ca nu se va renunta total, noi vedem ca unii au inteles ca relaxarea a inceput deja  si nu respecta. Atentie, mai avem vreo 3 saptamani. Aici vedem pericolul. O schimbare a situatiei poate schimba si deciziile de dupa”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Dacă nu respectăm măsurile de igienă, vor exploda cazurile”

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat la Marius Tucă Show.

Cetățenii ar trebui să continue să fie responsabili

Astfel, acesta a vorbit despre faptul că cetățenii ar trebui să continue să fie responsabili, încât dacă lucrul acesta nu se va întâmpla, aveam toate șansele ca valul epidemic cu numărul doi să ne lovească din plin, mult mai puternic decât primul.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai spus Raed Arafat.

Citește și: 15 mai, prima zi fără declarația pe proprie răspundere

#News