FOTO Revista 22
FOTO Revista 22

Vă amintiți de articolul ăla unde semnalam faptul că exprimarea lui Victor Ponta cu „m-am decis” nu ar fi corectă? Ei, bine, nu, nu am revenit ca să vă zic că am greșit. Am avut dreptate atunci, am dreptate și acum. Ponta nu e tocmai omul exprimării ca la carte. Desigur, se exprimă ceva mai cursiv decât Klaus Iohannis, mai rapid, poate nu ne irosește atât timp atunci când îl ascultăm, însă dacă este să analizăm strict subiectul exprimării corecte, cu toate că e profesor de matematică și nu de limba română, Klaus Iohannis îi poate da lecții și chiar meditații lui Victor Ponta.

Acestea fiind spuse, iată că Victor Ponta habar n-are că habar n-are, așadar, folosind aceeași carte veche a etniei președintelui, amintind de campania electorală în care a pierdut în fața acestuia, îi dă lui Klaus Iohannis lecții de limba română. Nu știu cum văd alții treaba asta, dar eu observ aici și un caz de discriminare etnică, pe lângă fanfaronada și îngâmfarea liderului PRO România.

Victor Ponta: „Ar trebui să-i spună cineva lui Iohannis că în limba română, nu în limba germană, relaxarea înseamnă altceva”

Cât despre mesajul efectiv al lui Ponta, cam același lucru spus de Raed Arafat, însă pe-un ton superior ce amintește parcă, de un copil răzgâiat.

„Eu cred ca este total gresit cum vorbește Klaus Iohannis de relaxare. Nu cred că asta e expresia corectă. Ar trebui să-i spună cineva lui Iohannis că în limba română, nu în limba germană, relaxarea înseamnă altceva. Oamenii nu înțeleg, au impresia ca relaxarea măsurilor înseamnă grătare și libertate.”, a declarat Victor Ponta.

Citește și: Cristian Dima, patron al unor case de schimb valutar și șef mai mic prin ALDE, îngrijorat de economie

#News