Gabriela Firea a anunţat că Primăria Municipiului București (PMB) a cumpărat mai multe aparate pentru testarea populaţiei de coronavirus.

PMB a cumpărat aparate performante

„Primăria Capitalei a achiziționat patru aparate de testare RT PCR și un extractor ARN, care cresc foarte mult capacitatea de testare în București. Două dintre ele se află la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale” Victor Babeș”, iar pentru celelalte două a primit finanțare Institutul de Boli Infecțioase ” Matei Bals”, care le-a și cumpărat.

Cu ajutorul aparatelor am putut să creștem de opt ori viteza de testare. Dacă până acum făceam 120 de teste, acum se pot face chiar și 900 pe zi. Sunt eforturi ale primăriei. Transmit mesajul că nu sunt lăsate deoparte categoriile prioritare, cei care au venit din zone roșii, cei cu simptome și cei care au fost contacți cu persoanele din zonele roșii și cadrele medicale.

Sprijinim DSP și spitalele și în plus susținem proiectul prof. CERCEL, care o să demareze zilele viitoare”, a spus, luni, Gabriela Firea.

Cine sunt primii vizați

Reamintim că Gabriela Firea anunța recent că pentru operațiunea de testare în masă a celor care locuiesc în București vor fi folosite testele pe care Primăria Capitalei le-a procurat în ultima perioadă.

De asemenea, edilul a precizat că primii vizați de testarea pentru coronavirus sunt cei cu vârste de peste 65 de ani și cei cu boli cronice.

„Scurt istoric, dar necesar. Zilele acestea am discutat cu domnul profesor Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și l-am întrebat ce am mai putea să facem, având în vedere că Bucureștiul e cea mai mare aglomerare urbană și aici e un pericol foarte mare de răspândire rapidă a coronavirusului.

Citește și Firea dezvăluie cum se va face testarea anti-COVID-19: Nu sunt fake-uri

După aceste zile de analiză, chiar aseară am intrat în dialog din nou cu domnul Streinu Cercel, care a și pregătit o strategie pe care să o aplicăm în câteva zile la nivelul municipiului București. Am pus primele baze ale acestei operațiuni de sănătate publică, și anume Primăria Capitalei, prin Compania Managementul Traficului, a dus, astăzi, la Matei Balș 12 mașini ecologice. Va fi prima flotă pusă în mișcare, astfel încât medicii să meargă la bucureșteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus de tip nou”, anunţa recent Gabriela Firea.

#NEWS