Gabriela Firea

Cu toate că dispune de un buget măricel, se pare că Primăria Minicipiului București nu prea are obiciurile să-și plătească facutile la timp. Cel puțin asta susține Virgil Popescu, Ministrul Economiei, care afirmă că ELCEN a trimis joi somație de plată către Primăria București, mai exact către Compania Municipală Termoenergetica București, care se află în subordinea Primăriei. Valoarea de plată se ridică la suma de 169 de milioane de lei, această sumă trebuind să fie plătită în termen de 15 zile. Suma de plată restantă reprezintă echivalentul energiei termice livrate în 2019.

Citește și: Gabrielei Firea nu îi e frică de controalele lui Cîțu

“Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN și Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească. ELCEN și-a îndeplinit angajamentul și a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureștenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza rețelei de distribuție de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului București, care a tot avut avarii, defecțiuni și tot felul de probleme. Acum, pe bună dreptate, ELCEN, cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile. Dacă Termoenergetica ignoră această somație, vom cesiona creanța ANAF-ului și sunt convins că ANAF știe să recupereze sumele restante”, a declarat Ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit comunicatului citat.

Caz în care nu se va ține cont de această somație și plata nu va fi efectuată, ELCEN va trimite mai departe cazul la ANAF, după cum afirmă Virgil Popescu.

#News