Tarifele polițelor RCA vor fi plafonate încă 6 luni

Cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi

Masina
Masina sursa foto pixabay

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în ședința de Guvern de joi, că Executivul va aproba prelungirea plafonării tarifelor RCA pentru încă 6 luni, potrivit digi24.ro.

„Vom decide prelungirea plafonării cu încă șase luni a polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se va adăuga doar rata inflației de maximum 6,8%”, a spus Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

„Este o măsură necesară pentru a preveni o creștere excesivă a prețurilor cu impact semnificativ asupra economiei”, a adăugat el. La fel ca anul trecut, cel mai mult pentru asigurarea RCA vor plăti șoferii sub 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc).

La polul opus, cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi.

Prețurile finale ale asigurărilor RCA sunt însă influențate de sistemul Bonus-Malus, care poate aduce scăderi de până la 50% sau creșteri de până la 80%. Tarifele de referință ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață. În funcție de acestea, asiguratorii își calculează propriile tarife. Trei traficanți de pastile de ecstasy din Brașov, arestați