Pasaj rutier construit la intrarea în Sinaia

Stațiunea va avea două pasaje rutiere supraterane

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională a Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va prelua de la Consiliul Local Sinaia un teren pentru construirea pasajului Sinaia Sud. Guvernul a aprobat o notă a celor de la Transporturi, prin care se solicită administrației sinăiene transferul terenului din domeniul public al orașului în domeniul public al statului, potrivit g4media.ro

Pasajul rutier Sinaia Sud, aflat la intersecția DN 1 cu bulevardul Republicii, la intrarea în stațiune dinspre Posada, va avea o lungime de 438 de metri.

Durata de execuție este de 26 de luni. Podul costă 53 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare, notează economedia.ro. Un alt pasaj, la Sinaia Nord, este prevăzut la ieșirea din Sinaia spre Bușteni, intersecția cu DN 1. Acesta va  avea o lungime de 382 de metri, iar costurile se ridică la 56 milioane lei. Durata de realizare a obiectivului este de 28 de luni. Investițiile sunt derulate printr-un proiect comun CNAIR-Consiliul Județean Prahova. Cele două pasaje rutiere supraterane au rolul de a fluidiza traficul rutier, de a reduce numărul de accidente și de a face mult mai facil accesul în stațiunea de pe Valea Prahovei.

Traficul pe Transalpina, închis din cauza căderii de pietre de pe versanți

\