Factorul care contribuie la longevitatea unei persoane

 Oamenii de peste 95 de ani sunt angajați în mod regulat în ”mici acte de rezistență”, au descoperit specialiștii britanici.

Oamenii de știință de la Universitățile York și Newcastle din Marea Britanie, care au efectuat un studiu în rândul persoanelor în vârstă au descoperit care este secretul longevității. Experții au constatat că cel mai important factor care îi face pe oameni să ajungă la 95 de ani  îl constituie menținerea unei independențe, care ajută la perspectiva pozitivă a vieții lor.

 Oamenii de peste 95 de ani sunt angajați în mod regulat în ”mici acte de rezistență”, au descoperit specialiștii britanici.

Cercetătorii au intervievat 23 de persoane cu vârsta cuprinsă între 97 și 99 de ani, tema dominantă în rândul tuturor bătrânilor de 90 de ani care au fost intervievați fiind aceea că aceștia continuă să trăiască o viață fericită, plăcută, fiind mulțumiți cu ceea ce au realizat în viață. În general, bătrânii erau fericiți și mulțumiți de viață la bătrânețe. Acest lucru a fost influențat de amintirea succeselor din trecut, controlul nevoilor lor de îngrijire a sănătății și părând „prezentabili în exterior”, potrivit ziare.com.

Cel mai important factor în menținerea veseliei oamenilor în vârstă a fost însă păstrarea independenței lor – chiar dacă asta însemna să se răzvrătească împotriva celor care încercau să-i ajute.

Micile acte rebele au inclus îndrumarea îngrijitorilor asupra modului în care trebuie să efectueze procedurile și chiar, ca și în cazul copiilor și adolescenților, solicitarea asupra orei de culcare. Alte acțiuni  au inclus refuzul de a lua medicamente și rezistența pentru a face planuri pentru viitor, cum ar fi îngrijire suplimentară sau chiar aranjamente funerare. În timp ce participanții au spus că „și-au ales bătăliile” atunci când a venit vorba de aceste proteste, studiul a descoperit că acțiunea a însemnat menținerea autonomiei și controlului asupra propriilor vieți. În timp ce, cel mai important aspect al rămânerii fericirii a fost menținerea unui sentiment de independență, au fost în total cinci factori necesari pentru a crea o perspectivă pozitivă. Aceștia au fost capabili să reflecteze asupra succeselor din trecut, să normalizeze impactul stării de sănătate, să fie „prezentabili în exterior” și să controleze dacă au nevoie sau nu de ajutor din partea familiei.

Guvernul anunță înființarea a 850 de grădinițe comunitare sau grupuri de joacă