Restaurante din Poiana Braşov, închise de ANPC din cauza neregulilor

ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții erau atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii

Comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut controale în hotelurile și restaurantele din Poiana Brașov, mai multe locații fiind închise din cauza neregulilor. Mai multe restaurante din Poiana Brașov au fost închise după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave, cum ar fi carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereţi, potrivit ziare.com.

Controalele au vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care au avut activitatea închisă, ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții erau atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.

 Condiţii de depozitare improprii, mâncare expirată, mucegai sau zeci de kilograme de carne ce reprezintă un pericol pentru sănătatea clienţilor sunt printre neregulile descoperite. de comisarii ANPC.

 „Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, deoarece deficiențele constatate nu sunt grave, respectiv chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților. „Pentru o nimica toată… dacă ne găsea cu ceva expirat sau sunt condiții de mizerie sau… se făceau poze, adică ne închideau complet”, a spus patronul chioșcului. ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.

Micii transportatori din Bulgaria amenință că vor bloca vămile