InfoCons avertizează: Produsele de post pot conține maxim 50 de E-uri

Pâinea, margarină, halvaua, lapte de soia, suc tip ceai conțin de la 3 E-uri până la 8 E-uri

Mincare de post
Mincare de post

Reprezentanții InfoCons trag un semnal de alarmă în ceea ce privește mâncarea de post care poate conține până la 50 de E-uri. Toți consumatorii care doresc să țină post și vor să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat, ar trebui să știe că vor consuma până la 50 de E-uri, potrivit romaniatv.net.

Fiecare aliment conține mai mulți sau mai puțini E-uri.

Astfel, de exemplu, pâinea, margarina, halvaua, lapte de soia, suc tip ceai conțin de la 3 E-uri până la 8 E-uri, iar pateul vegetal și o gumă de mestecat pot atinge de la 11 E-uri până la 13 E-uri, potrivit InfoCons. Reprezentanții InfoCons afirmă faptul că aceste gustări de post conțin foarte mulți aditivi alimentari (E-uri).

Aditivii care sunt cei mai întâlniți în alimentele de post sunt Acidul Ascorbic (E300), un aditiv alimentar din categoria antioxidanților care se regăsește în fructe și legume și Acidul Citric (E330).

El conferă produselor un gust plăcut de acid, fiind folosit în industria alimentară. Deoarece este solubil în apă,  aditivul este regăsit în bomboane, sucuri, jeleuri etc. Pe lângă cantitățile mari de aditivi pe care le conțin gustările de post, în ele se mai găsesc și o cantitate mare de sare și anume de 5,58 grame. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de maxim 5 grame de sare. Prin urmare, cantitatea de sare regăsită într-un singur aliment de post, depășește cantitatea recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, spun specialiștii.

Percheziții de amploare la traficanții de migranți din București și 7 județe

=