Droguri de mare risc, cumpărate cu criptomonede de către traficanți din Bacău

Substanţele erau comandate din Olanda.

Patru persoane sunt anchetate într-un dosar privind infracţiunile de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Substanţele comandate din Olanda au fost plătite cu criptomonede, arată DIICOT Bacău

Potrivit DIICOT şi IGPR, doi dintre inculpaţi au fost plasaţi de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău în arest preventiv preventiv, ceilalţi doi,  fiind în arest la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2022, doi dintre inculpaţi au comandat de la o persoană din Olanda, prin intermediul unui browser „dark-web”, 250 de comprimate ecstasy, achitând contravaloarea acestora cu criptomonedele achiziţionate în acest scop, potrivit g4media.ro.

„La data de 27.09.2022, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant după ce a primit coletul care conţinea drogurile de mare risc”, spun anchetatorii

Ceilalţi doi inculpaţi au comercializat în cursul anului 2022 droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive consumatorilor de pe raza judeţului Bacău. Unul dintre aceştia a fost prins în flagrant în timp ce transporta în vederea comercializării cantitatea de peste 100 de grame de 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite plante de canabis, diferite cantităţi de droguri, sumele de 44.010 lei şi 120 de euro, instrumente destinate cântăririi şi porţionării drogurilor, un pistol metalic de tip airsoft şi 3 tuburi cilindrice.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Un medicament pare să încetinească boala Alzheimer