Irina Rimes nu ar trebui să uite să-și ia medicamentele. Nu e fraza mea, e frază din ”Meds”. Meds, de la Placebo. Placebo, care a lansat Meds undeva prin 2006, adică acum 14 ani, când Irina Rimes era doar o Irină Rîmeș și cânta la serbarea Abecedarului, undeva într-un raion obscur din Republica Moldova.

Revenind la Irina și la medicamente, le recomand pe cele pentru memorie. Sau un panaceu care să o ajute să facă diferența între plagiat și originalitate. Sau, care să o învețe muzică.

Rezumat: te muți în România ca să poți cânta, cânți până ajungi să copiezi coperta unui album și faci și o traducere a numelui albumului, pentru că te-ai inspirat prea mult de la Placebo. Asta dacă ai cea mai vagă idee cu ce se mănâncă Placebo și ideea nu-i aparține, de fapt, designerului grafic.

Nu știu și nici nu sunt curioasă să descopăr cât de mult seamănă melodiile de pe albumul ”Pastila” cu cele de albumul ”Meds” al celor de la Placebo. Cumva, puțina cultură muzicală îmi spune că nu putem compara o solistă din Raionul Florești cu compozițiile lui Brian Molko. Dar poate sunt eu edgy, snoabă și cu ura la mine. Îmi asum.

Între timp, aștept Rapsodia Boemă. Marcă proprie Irina Rîmeș.

Citește și: ”România are sânge de rocker”: 50 de motocicliști au donat sânge pentru a ajuta copiii defavorizați

#News

Foto: Facebook