Incidența mare de cazuri de infectări cu Covid 19, a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat trecerea la scenariul galben al tuturor școlilor din municipiul Galați, precum și trei comune.

„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Acestea sunt: municipiul Galați, comuna Vânători, comuna Cudalbi și comuna Foltești.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi. Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, a anunțat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galați.

De la începutul pandemiei, în județul Galați au fost înregistrate 4168 de cazuri de infectări, din care 53 au fost transmise luni, la raportarea de la ora 13.00. La nivelul României au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane infectate cu Covid 19, 99.344 pacienți au fost declarați vindecați, iar  4.748 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

Citește și: Galați. Municipiul și CJ-ul, cu PSD înainte

#News