Doi piloți Air France s-au bătut în timpul zborului

Pilotul și copilotul au început să se lovească după decolarea avionului.

Doi piloți Air France au fost suspendați deoarece s-au bătut în cabina de pilotaj, în timpul unui zbor de la Geneva la Paris. Incidentul s-a produs în iunie, avionul ajungând în siguranță la destinație, a declarat un oficial al companiei aeriene, potrivit digi24.ro.

Pilotul și copilotul s-au certat imediat după decolare, după care au început să se lovească

 Avionul a aterizat în siguranță în Ciad, dar exista pericolul ca motorul să ia focEchipajul de zbor i-a despărțit, un însoțitor de zbor stand cu cei doi în cabină, pentru a-i supraveghea. Incidentul a devenit public după ce agenția de investigație aeriană a Franței, BEA, a prezentat miercuri un raport în care se arata că unor piloți Air France le lipsește rigoarea în respectarea procedurilor în timpul incidentelor de siguranță. Raportul a prezentat un incident legat de o scurgere de combustibil produsă în timpul unui zbor Air France de la Brazzaville, Republica Congo, la Paris, în decembrie 2020.

Piloții au redirecționat avionul, dar nu au scăzut puterea motorului și nu au aterizat cât mai repede posibil, lucru prevăzut de procedura în cazul scurgerilor de combustibili

 Air France a reacționat, precizând că efectuează un audit de siguranță. Compania s-a angajat să urmeze recomandările BEA, care prevăd posibilitatea ca piloții să studieze zborurile și manuale de instruire mai stricte privitoare la respectarea procedurilor. Air France a precizat că are zilnic cu mii de zboruri,  raportul menționand doar patru incidente de siguranță. Sindicatul piloților Air France a subliniat că securitatea este vitală pentru toți piloții, apărând acțiunile piloților în situații de urgență.

Atenționare MAE pentru românii care doresc să călătorească în Spania cu avionul