Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Oricât ar fi de drăgălașe, de estetice sau de ”la modă”, zgărzile cu clopoței sunt periculoase pentru pisici.  

Zgomotul produs de clopoței afectează auzul pisicii, felinele devenind stresate din cauza sunetului permanent, care le însoțește la fiecare mișcare.

Zgărzile pentru pisici reprezintă accesorii inutile și periculoase. Fie că locuiesc în apartament sau au acces în grădină sau spațiile din jurul casei, pisicile sunt expuse la multiple pericole

Desigur, posesorul de feline ar trebui să evite orice fel de zgardă, cu excepția momentului în care pisica este scoasă, la plimbare, în ham, în afara locuinței.

Mai mult, ”părinții de pisici” trebuie să ia în calcul faptul că ele aud sunetele mult mai puternic decât oamenii sau alte animale.

Prin urmare, sunetul continuu, produs de respectivul accesoriu, duce la un stres cumplit, cu care animalul trebuie să trăiască în fiecare secundă.

Clopoțelul se aude de trei până la patru ori mai tare pentru urechile sensibile ale pisicilor

Medalionul cu clopoțel se află foarte aproape de cap, iar felinele sunt supuse, timp de 24 de ore pe zi, unui zgomot continuu.

Auzul pisicii este foarte sensibil la frecvențele înalte, mergând până la 30 000 Hz. În tot acest timp, urechea umană este limitată la 20 000 Hz.

Datorită celor 27 de mușchi care îl controlează, pavilionul fiecărei urechi poate pivota în mod independent, pentru a localiza originea unui zgomot și distanța de la care acesta provine.