Sorin Grindeanu

Dat afară din PSD de Liviu Dragnea și din fruntea Guvernului prin moțiune de cenzură, fostul premier și șef al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, în prezent președinte al ANCOM, va fi trecut în fruntea listei social-democraților timișeni la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. Grindeanu a reiterat că nu va candida pentru președinția partidului și crede că în acest moment problema cea mai mare în partide nu este lipsa de autoritate, ci înclinația spre zona conservatoare.

„PSD se mută spre zona conservatoare. Poate și asta e explicația pentru care am ajuns la pragul de 22% din opțiunile electoratului. Tot timpul în PSD au fost mai multe curente, dar și-au făcut loc populiștii și conservatorii cu mesaje care nu sunt specifice unui partid de stânga. Am spus că mă întorc în PSD, dar pe un proiect serios de stânga”, a declarat Grindeanu.

Fostul premier a adăugat că social-democrații trebuie să facă o analiză a situației în care se află formațiunea politică, dar o analiză fără ură și fără răzbunare. 

„Forța PSD e dată nu de lideri, e dată de militanți, acea armată nevăzut. Cred că PSD s-a îndepărtat de acea armată nevăzută. Ar trebui să se reconecteze. Eu sunt alături de foștii meci colegi pentru că asta simt, stânga. Cel mai rău lucru pentru PSD ar fi o scindare. E loc în PSD pentru diverse curente. Aceste curente ideologice a avut diverși reprezentanți. Problema în ultimii ani a fost că acel curent conservator a fost cel mai vocal. Trebuie reașezat partidul, are nevoie de o clarificare ideologică”, a mai punctat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD la data de 15 iunie 2017, la porunca lui Liviu Dragnea. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în ședința CEx. În același an a fost numit în funcția de președinte al ANCOM, iar mandatul său expiră în 2023. Aproximativ 44.000 de lei este remunerația lui Grindeanu la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Citește și: Sorin Grindeanu revine în forță. PSD îi pregătește birul de la Palat

HashtagNews.ro