Primul laborator clandestin de produse anabolizante din România, descoperit de DIICOT la Iaşi

Au fost efectuate 15 de percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Primul laborator clandestin de produse anabolizante din România a fost descoperit în urma unor percheziţii domiciliare efectuate de procurorii şi poliţiştii din Iaşi, a comunicat miercuri DIICOT, potrivit g4media.ro.

Un grup infracţional organizat, specializat în fabricarea şi comercializarea în spaţiul Uniunii Europene de substanţe anabolizante a fost destructurat după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciu Teritorial Iaşi şi poliţişti judiciari din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat 15 de percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Departamentului Antifraudă şi Conformare al Serviciului Vamal efectuează 22 percheziţii domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare moldovene încheiat cu sprijinul EUROJUST.

„În cauză s-a reţinut că mai mulţi cetăţeni cu dublă cetăţenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracţional organizat specializat în fabricarea de produse care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România. De asemenea, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse în vederea audierii 11 persoane”, se menţionează în comunicatul de presă. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO din Iaşi, Bucureşti, Constanţa, Sibiu şi IPJ Hunedoara – Serviciul Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor din cadrul IJJ Iaşi, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi IJJ Constanţa. Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată şi cu sprijinul EUROPOL.

Permisul de conducere ar putea fi eliberat la 17 ani, în anumite condiții