Monica Turcu își licitează tablourile

Într-o asemenea perioadă, cea de pandemie și de panică, natura umană are darul de a ieși la suprafață. Dacă unii devin mai buni decât erau, alții devin mai răi, mai egoiști, mai neoameni. Fiecare își arată acum, fără opreliști, materialul din care este făcut. Am văzut oameni panicați, oameni care cumpără stocuri întregi de hârtie igienică și de alimente fără a se gândi la consecințele pe care acțiunile lor le au asupra societății. Oameni care nu conștientizează faptul că egoismul și lăcomia lor destabilizează prețuri și crează haos.

Și-am văzut oameni care donează. Unii bani, unii servicii, alții bunuri. De la oameni simpli care cumpără alimente pentru bătrâna singură de la parter, la oameni de afaceri care își împart o bucățică din venituri cu cei flămânzi. De la proprietarul de afacere micuță ce alege să nu perceapă comisioane suplimentare celor ce îi comandă produsele online, la artistul vizual care își licitează arta pentru a dona mai apoi banii în scopuri caritabile.

Cea mai puternică armă a artistului este sufletul

Acestea fiind spuse, astăzi am să vă vorbesc despre Monica Turcu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali ai Galațiului. Impresionată de situație și empatizând cu lipsa de echipamente medicale și de medicamente, aceasta a decis să deruleze o licitație online în scopul ajutorării. Mai exact, artistul vizual Monica Turcu își donează o serie de lucrări în scopul licitației, pentru ca mai apoi banii rezultați să fie folosiți pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, a hranei și a medicamentelor.

Monica Turcu își donează trei dintre lucrări. Sau cum luptă artiștii împotriva Coronavirusului

Mesajul Monicăi:

„DONEZ aceste lucrări pentru comunitatea medicală din Galați și pentru toți cei din linia întâi de care avem atâta nevoie în această perioadă! Și nu doar aceste două lucrări, voi dona și alte lucrări pentru a ajuta și susține împreună pe cei care la rândul lor au nevoie de susținerea noastră. INIȚIEZ astfel această campanie de susținere a salvatorilor noștri, cadre medicale, cadre M.A.I., cadre ale M.A.P.N., I.S.U., D.S.P., S.M.U.R.D., pentru cei care sunt la datorie pentru noi. Mă adresez în mod special celor care au o situație financiară care le permite să facă donații. În schimbul acelor sume vor primi o lucrare semnată de un artist plastic (nota redacției: lucrări semnate de către Monica Turcu). Menționez că toți banii care se vor strânge vor fi direcționați integral către cei care au nevoie de materiale de protecție, hrană, medicamente, etc. Fac un apel către comunitatea de antreprenori puternici din Galați, dar mă adresez și celor de la conducerea instituțiilor statului de pe plan local, SĂ LICITEZE lucrările pe care le voi dona, pentru ca împreună să putem strânge cât mai mulți bani! Am rugămintea de a licita începând de la sume considerabile, este nevoie de bani cât mai mulți pentru a asigura măcar o mică parte din materialele de strictă necesitate! ATENȚIE (fac această completare), nu valoarea lucrărilor este importantă, donarea lor fiind simbolică, ci suma pe care, cei care își permit, sunt dispuși să o doneze, licitând! LICITÂND, DONAȚI/ AJUTAȚI! Celor care doresc să susțină această campanie, le recomandă distribuie postarea, pentru a avea șanse mai mari de a ajunge la oameni care au posibilitatea de a licita! Îmi puteți trimite mesaj în privat dacă nu doriți să postați public! CELOR DIN LINIA ÎNTÂI, VA MULȚUMESC ÎN NUMELE TUTUROR GĂLĂȚENILOR!”, notează artistul vizual Monica Turcu, pe pagina sa de Facebook.

Caz în care vă permiteți și doriți să o ajutați pe Monica să ajute, o puteți contacta pe aceasta direct pe pagina sa de Facebook, dând click pe acest link. În postarea Monicăi Turcu puteți viziona, de asemenea, lucrările pe care artistul vizual le pune la „bătaie”.

Citește și: De ce crește prețul la alcoolul sanitar? Interviu cu George Huțanu

#News