foto Facebook Marcel Ciolacu

Cu toate că partidul lui a fost atâta timp la butoane și acum se vede (și mai) clar ce nu au făcut în toți anii aceștia, Marcel Ciolacu, aflat acum în opoziție, ține musai să dea lecții despre cum ar trebui guvernată o țară.

Pe principiul ”dacă eram noi la putere”, sar acum cu reforme, și sfaturi, și iau inițiative, și par cei mai implicați și responsabili oameni cu putință.

Aham. De asta sistemul medical e așa cum e acum, pentru că din opoziție poate toată lumea să dea sfaturi. Eu, una, nu pot uita că-n ultimii mulți ani PSD-ul a guvernat, nu opoziția. Și că n-au făcut nimic, decât să vorbească vorbe și să se bată amical pe umăr, când mai făceau câte ceva. Pentru ei, nu pentru noi.

Oricum. Marcel Ciolacu anunță pe Facebook că va trece prin Parlament o lege care va oferi românilor cu rate o amânare până la sfârșitul lui septembrie:

”În Marea Britanie, guvernul a adoptat urgent măsuri pentru protejarea celor care au rate. Băncile deja procesează zeci de mii de cereri ale celor care au aplicat. De asemenea, același guvern ia măsuri pentru toți cei care au fost disponibilizați pentru că au fost închise nenumărate afaceri.

În România, ce fac Orban și guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline și a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanță de urgență joi, care nici acum nu a fost publicată.

În acest timp, oamenii sunt îngrijorați de ratele care vin peste ei în condițiile în care mulți nu mai au salarii.

Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârșitul lui septembrie. Și fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CituLucruriFantastice”.

Inițiativa e bună, nu spun nu. Dar să dai vina pe un guvern care conduce (nu foarte bine, departe de perfect, recunosc) din noiembrie 2019 pentru toate lucrurile care nu merg acum, pentru că voi le-ați lăsat așa, mi se pare (sunt finuță) cel puțin greșit.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu îi acuză pe liberali de afaceri imorale

#News