Ministrul Sorin Grindeanu: A fost lansată licitaţia pentru două dintre secţiunile din Autostrada Unirii

Ofertele se pot depune până la sfârșitul lunii februarie 2023, potrivit ziare.com.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că a fost lansată licitaţia pentru două dintre secţiunile din Autostrada Unirii. Ofertele se pot depune până la sfârșitul lunii februarie 2023, potrivit ziare.com.

”Licitaţia pentru două dintre secţiunile A8 (Autostrada Unirii) intră în linie dreaptă! Astăzi au fost transmise spre publicare în SICAP anunţurile de participare la licitaţia pentru construcţia secţiunilor finanţate prin PNRR”, a scris pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, transmis că după validarea documentaţiilor de către ANAP, a transmis astăzi spre publicare în SICAP anunţurile de participare la licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia primelor secţiuni ale A8! Secţiunea Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (22 km) şi Secţiunea Leghin – Târgu Neamţ (29,9 km). .Potrivit acestuia, contractele pentru proiectarea şi execuţia primilor 51,9 km ai A8 sunt finanţate prin intermediul PNRR.

Anunţurile de participare vor fi vizibile în SICAP după publicarea lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Ministrul Transporturilor anunţă că Secţiunea I (24,4 km) este Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi legătura la A3. Secţiunea III (29 91 km) este Leghin – Târgu Neamţ. Dată limită pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia primei secţiuni a fost stabilită pentru 27 februarie, iar pentru secţiunea III în 28 februarie, a mai transmis ministrul. Transporturilor. Potrivit acestuia, durata stabilită pentru fiecare contract este de 30 de luni, din care 6 luni pentru etapă de proiectare şi 24 de luni pentru etapă de execuţie a lucrărilor.

O chelneriță a primit un bacșiș de 1.000 de dolari