Compania Erbașu continuă construcțiile care vor sta la baza viitorului medicinei din România: la începutul lunii decembrie, societatea de construcții a anunțat că se apropie de finalizarea structurii unui nou corp de clădire din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian din Călărași. 

Spitalul Județean Călărași - foto erbasu.ro
Spitalul Județean Călărași – foto erbasu.ro

În data de 6 decembrie a fost finalizată turnarea ultimei plăci, iar, în paralel, au fost continuate lucrările la pereții despărțitori, instalațiile sanitare, electrice și HVAC. 

De asemenea, reprezentanții companiei au menționat că această construcție a fost realizată în parteneriat cu Terragaz Construct.

După finalizarea lucrărilor, spitalul va beneficia de 230 de paturi noi destinate secțiilor: Pediatrie, Neonatologie, Bloc Nașteri, Lehuzie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Geriatrie, Neurologie, Psihiatrie și Chirurgie Plastică”, se precizează în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a societății.

Pornim la drum cu o nouă construcție în domeniul hotelier

În ceea ce privește turismul și, prin urmare, domeniul hotelier, în data de 8 decembrie, reprezentanții societății au făcut public planul de construcție al unui nou hotel.

Acesta va avea sediul în Oradea, în proximitatea Muzeului Țării Crișurilor, iar investiția presupune realizarea unei clădiri D+P+7E cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1.200 mp și va putea gazdui până la 280 de persoane. 

Potrivit comunicatului, amenajările exterioare vor cuprinde o zonă de promenadă cu spații verzi și o parcare auto. 

Am finalizat cu succes un nou proiect: stația de metrou ”Tudor Arghezi” din București

În data de 15 decembrie, reprezentanții companiei au anunțat finalizarea unui nou proiect care va facilita transportul pentru locuitorii din Capitală.

Stația de metrou, împreună cu linia de legătură, are o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și este poziționată între stația Berceni (actualul capăt al Magistralei 2) și Șoseaua de Centură, având un traseu cu o lungime totală de 1.6 kilometri. 

Stația de metrou “Tudor Arghezi” - sursă foto erbasu.ro
Stația de metrou “Tudor Arghezi” – sursă foto erbasu.ro

Conform declarațiilor oferite de societate, stația este construită la nivel suprateran și dispune de un regim de înălțime de S+P+2E. Peronul stației se află la parter, iar zonele administrative sunt repartizate la nivelul celor două etaje. 

Totodată, stația ”Tudor Arghezi” este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. 

Una dintre acestea este situată vizavi de stația de metrou și asigură legătura cu peronul noii stații, printr-un pasaj pietonal subteran cu o lungime de 14 metri, ce sub-traversează Șoseaua Berceni.

Suntem bucuroși că acest minunat proiect realizat în asociere cu Somet, UTI, TIAB, Metroul S.A. și finanțat de Primăria Sectorului 4 a fost finalizat conform termenelor asumate. Felicitări tuturor celor care au făcut posibil ca schițele să devină realitate. Construim pentru viitor”, au declarat rprezentanții Companiei Construcții Erbașu.