Restaurant închis de Protecția Consumatorilor după ce o angajată a fost surprinsă măncând cu mâinile din mâncare

Au fost aplicate amenzi de 60.000 de lei

Mall
Mall sursa foto pixabay

O angajată a unui restaurant dintr-un mall din ClujNapoca a fost filmată în timp ce mănâncă cu mâinile goale din preparatele puse în vitrină, la vânzare. Femeia gustă și ciorba direct din polonic, după care îl pune în cratiță, potrivit digi24.ro.

După ce imaginile au fost publicate de Știri de Cluj, inspectorii ANPC au mers în control. Au fost aplicate amenzi de 60.000 de lei, restaurantul fiind inchis temporar.

Incidentul a fost surprins de un cuplu, care lua masa la foodcourt-ul unui mall din Cluj-Napoca. Potrivit imaginilor, o femeie, angajată a unuia dintre restaurante, se servește direct din vitrina cu produse destinate clienților. După ce imaginile au devenit publice, inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au mers în control. Ei au aplicat amenzi de 60.000 de lei pentru diferite nereguli și au închis temporar restaurantul din mall.

Pe data de 20 februarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

„Ținând cont de neregulile constatate la SC *** SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni: 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor. Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, cum ar fi : nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine, modificarea stării termice a produselor. Femeie obligată de soț să se prostitueze timp de opt ani