Baile Felix
Baile Felix sursa foto pag de FB

Noua statiune „vedetă” a lunii mai, pentru minivacanța de 1 Mai și Paște, este Baile Felix (Bihor). Pe locul al doilea se află Mamaia, iar pe poziția a treia, Călimănești-Căciulata (Vâlcea), a transmis vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Adrian Voican, potrivit ziare.com.

Băile Felix este o localitate-stațiune balneo-climatică din județul Bihor, localizată la 8 km de municipiul Oradea. Băile Felix e administrată ca parte din comuna Sînmartin.

Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice. Bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Prețurile au crescut comparativ cu anul trecut.

„Preţul mediu al biletelor rezervate de 1 Mai a crescut (…) cam cu 20%. Preţurile variază de la 300 – 400 de lei, să zicem 500 de lei, pentru un sejur simplu în mai multe staţiuni, cu cazare şi eventual cu mic dejun, dar poate să ajungă până la 3.000 – 4.000 de lei dacă este cu mese festive, cu evenimente, cu cazare de calitate la patru sau cinci stele. Aşa că preţuri sunt pentru toate buzunarele. Ca grad de ocupare, Vama Veche este aproape de 100%, dar aici nu sunt aşa de multe locuri de cazare”, a precizat Adrian Voican. Zece persoane urmărite internaţional, aduse în România în ultimele două zile