Migranți ascunși într-un Tir, descoperiți la Vama Arad

Șoferul autocamionului le-a spus inițial polițiștilor că duce mobilă

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Alertă la granița de vest a României, după ce într-un tir care venea din Turcia au fost găsiți ascunși 24 de migranți. Din cauza temperaturilor înalte bărbații s-au simțit rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit digi24.ro.

Șoferul autocamionului le-a spus inițial polițiștilor că duce mobilă și vrea să ajungă în Belgia.

Polițiștii de frontieră au oprit tirul la un control de rutină, iar șoferul turc le-a spus că transportă mobilă în Belgia. În compartimentul de marfă însă agenții au descoperit 24 de migranți ascunși. „La controlul specific au fost descoperite, ascunse în compartimentul destinat transportului de marfă 24 de persoane, întrucât unele dintre persoane prezentau semne de deshidratare colegii de la inspectoratul general pentru situații de urgență i-au evaluat la fața locului”, a declarat Andrei Dinca, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

Din cauza căldurii o parte dintre ei au avut nevoie de intervenția medicilor.

„Trei au necesitat îngriji medicale, unul dintre ei fiind epuizat, cel de sex masculin, celalalt de sex masculin, fratele celui dintâi fiind diabetic insulino dependent cu valori foarte crescute și-a administrat insulina până să ajungem noi la locul intervenției”, a spus Gallfy Adrian Florin, asistent principal la serviciul de Ambulanță Județean Arad. Anchetatorii încearcă să afle cum au ajuns străinii acolo și dacă este vorba despre o rețea mai amplă de trafic de migranți.

Anchetă la centrul de examinare din Gorj