Firmă de livrări din Buzău, amendată cu 200.000 de lei pentru folosirea forței de muncă fără forme legale

Inspectorii ITM au descoperit 46 de persoane care munceau la negru

Echipele de control ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Buzău au amendat cu 200.000 de lei o societate cu sediul social pe raza judeţului, deoarece nu ar fi încheiat contracte de muncă pentru 46 de persoane. Potrivit ITM Buzău, controlul a pornit de la o sesizare a Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, care a verificat aspecte legate de posibile infracţiuni economice, potrivit g4media.ro.

„Controlul efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău se încadrează în strategia de acţiune privind combaterea muncii nedeclarate şi a fost iniţiat ca urmare a unor aspecte sesizate de Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Constanţa”, a comunicat  ITM Buzău.

În urma controlului efectuat de către inspectorii de muncă, s-a stabilit că societatea nu încheiase contracte de muncă legale pentru 46 de angajaţi. ”Inspectorii de muncă au identificat doar la un singur angajator 46 de persoane care au desfăşurat activităţi în beneficiul acestuia fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă. Amenda contravenţională aplicată a fost de 200.000 lei, conform art. 260 (1) lit.e din Codul muncii. Agentul economic are ca principal obiect de activitate ‘Alte activităţi recreative şi distractive’ şi a folosit munca celor 46 de persoane pentru prestarea de servicii de curierat/livrare/transport”, a precizat ITM Buzău. Avertismentul specialiștilor privitor la carnea de miel cumpărată