Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Oficialii din Taiwan le-au cerut experților veterinari chinezi să-i ajute la tratarea unui mascul panda care s-a îmbolnăvit grav, transmit jurnaliștii de la BBC.

Este vorba despre un panda uriaș, numit Tuan Tuan. Acesta a fost dăruit Taiwanului de Beijing în anul 2008, alături de partenera sa, Yuan Yuan.

Ursul, în vârstă de 18 ani, se simte din ce în ce mai rău. Prin urmare, membrii de la Grădina Zoologică din Taiwan bănuiesc că acesta are o tumoare pe creier

Oficialii au făcut apel la veterinarii chinezi să intervină în evaluarea ursului, pe măsură ce acesta îmbătrânește și prezintă multiple afecțiuni.

Cei doi panda au fost donați într-o perioadă de relații amicale între cele două state.

Mai mult, numele lor combinate înseamnă ”reunire” sau ”unitate”. Acest aspect duce cu gândul la dorința Beijingului de a ”reabsorbi” Taiwanul într-o zi.

Nu este clar când vor sosi veterinarii chinezi, dar oficialii din Taiwan au spus că au început să proceseze cererile de viză.

De la sosirea lor, Tuan Tuan și Yuan Yuan au devenit atracții uriașe pentru locuitorii statului

Era mic și atât de drăguț când a ajuns prima dată aici. Era ca bebelușul tuturor. Îmi frânge inima acum să-l văd așa”, a declarat o vizitatoare a Grădinii Zoologice din Taipei.