Cărți în magazinele alimentare, la Vâlcea

Proiectul îşi propune încurajarea și promovarea lecturii în rândul vâlcenilor

Sursa foto: Pixabay

Începând cu luna viitoare, vâlcenii vor găsi în magazinele alimentare și… cărți. Este vorba despre un proiect cultural, demarat de bibliotecarii din județ, al cărui scop este acela de a promova și încuraja lectura în rândul cetățenilor.

Conform Agerpres, Biblioteca Județeană ar urma să ducă rafturi cu cărți de împrumut în mai multe magazine alimentare din 14 localități.

Proiectul cultural va fi lansat vineri

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene au precizat că proiectul de cultură, intitulat „Raftul de la casă”, va fi lansat vineri, acesta fiind posibil și datorită unei firme vâlcene, firmă care s-a oferit să le pună la dispoziție spaţiul necesar pentru amplasarea rafturilor cu cărți.

Astfel, clienții magazinelor alimentare din 14 localități vor putea să împrumute cărți ce provin fie de la bibliotecă, fie din donații, în timp ce achiziționează cele necesare gurii sau pentru casă.

„Scopul acestui proiect rezidă în încurajarea şi promovarea lecturii prin intermediul acestui raft de carte, amplasat într-un spaţiu neconvenţional, de unde membrii comunităţii vor putea împrumuta gratuit volumele expuse.

În egală măsură, proiectul îşi propune să dezvolte spiritul civic şi să cultive generozitatea localnicilor, invitându-i să doneze cărţi din bibliotecile personale şi oferind în felul acesta şi altora şansa de a se bucura de ele”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul”, Remus Grigorescu.

Unde se va desfășura proiectul cultural, „Raftul de la casă”?

Proiectul care va fi lansat la sfârșitul acestei săptămâni vizează, pentru început, magazinele Annabella din Băbeni, Bălceşti, Berbeşti, Budeşti, Buneşti, Călimăneşti, Drăgoeşti, Horezu, Ioneşti, Lungeşti, Mihăeşti, Păuşeşti – Măglaşi, Stoeneşti şi Vlădeşti.

Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” nu este la primul astfel de demers, în 2018 instituția culturală lansând în municipiul reşedinţă proiectul „Râmnicul citeşte!”, proiect care prevedea amplasarea a două minibiblioteci stradale, una în centrul oraşului şi o alta în cartierul Ostroveni, suscitând interesul celor pasionaţi de lectură.