Ar trebui să fim mai economi și să vedem dincolo de coronavirus. Să ne gândim la bani, să numărăm banii și să alegem un model de pușculiță.

Mulți economiști și mulți agenți financiari prevăd o criză care ne va afecta pe toți. E o previziune, e o consecință și mă tem că deja criza a început. Un exemplu este prețul aurului. Și nu ne oprim doar la aur. ”Gramul de aur este cotat, conform cursului anunţat de BNR, la 257,36 lei. Și argintul este în cea de-a șaptea săptămână consecutivă de creștere, ceea ce duce spre un record istoric al prețului”, a declarat analistul financiar Adrian Negrescu.

”În perioade de criză, investitorii se refugiază în metale prețioase, investesc în aur, platină, chiar argint. Argintul e în șaptea săptămână de creștere, ne apropiem de un record istoric și pentru argint.

Statele lumii au anunțat că vor pune în practică programe de relansare economică, care necesită bani, bani care vor fi tipăriți, care generează inflație.

Când peste câteva luni banii nu vor mai avea aceeași valoare de acum, este normal să te duci spre active valoroase, așa cum sunt metalele prețioase.

În vremuri de criză, se întâmplă mereu așa”, a adăugat Adrian Negrescu.

Avem sau nu avem bani, trebuie să fim atenți. Să avem grijă cum și pe ce anume cheltuim. Și, dacă este posibil, să alegem să îngrășăm pușculița. Este posibil ca în toamnă fiecare monedă să conteze. Pentru fiecare dintre noi.

”Dacă avem bani, să investim variat, în aur, argint, titluri de pe bursă, titluri de stat, să ne diversificam investițiile, ca să ne protejăm de această criză care se anunță extrem de gravă”.

Și, totuși, românul gestionează bine începutul unei crize. Pune accent pe confort, pe estetic. Implicit, românul investește în sănătatea psihică. Pentru că o persoană care arată bine, se simte bine. Trecând peste spiritul de ”model de Instagram” și glumițe, se pare că ne axăm pe calitate.

”E un lucru bun, ne ducem spre produse de calitate.

Oamenii au investit în amenajarea locuinței, în alimente, produse de îngrijire personală.

Încep să se protejeze, este important să ne uităm cu atenție la bani, să ne facem o rezervă de minimum 2.000 de lei dacă putem, pentru că toamna 2020 se anunță plină de provocări, vor fi falimente, disponibilizări în masă”, a subliniat Negrescu.

Citește și: Rafila și neglijența care nu duce la o viață normală

#News