Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, protestează împotriva deciziei Guvernului de a nu dubla alocațiile copiilor de la 1 august, deși Curtea Constituțională a României a decis la data de 15 iulie că acestea trebuie dublate, respingând astfel, sesizarea Guvernului care a contestat o Lege adoptată de Parlament, la începutul luni iunie, prin care era eliminată Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor de luna viitoare.

Gabriela Firea a susținut, marți, o conferință de presă la sediul PSD, în care a criticat guvernul pentru decizia de a majora alocațiile cu doar 15%. Participanții la eveniment au putut să vadă numeroase scrisori despre care social democrații susțin că ar fi fost trimise de copii președintelui Klaus Iohannis, prin care aceștia îi cer dublarea alocațiilor.

„Protestăm energic față de declarațiile făcute de reprezentanții guvernului care au spus că alocațiile pentru copii se vor majora doar cu 15%, asta în cazul în care avem o lege care spune că alocațiile trebuie dublate, lege promulgată și de președinte. Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din România, față de familiile din România și cei 15% nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume.

Ni se spune că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Aceasta este treaba și răspunderea Guvernului. Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor față de guvern. Spun că nu sunt bani dar bani se găsesc pentru orice altceva. Și eu sunt mamă, la început am avut venituri mici știu ce înseamnă pentru o familie. Este absolut necesar ca toate alocațiile să fie dublate. La Primăria eu am făcut eforturi susținute pentru a fi aproape de toate familiile din Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Reamintim că Judecătorii Curții Contituționale a României au decis, miercuri, 15 iulie, că alocațiile trebuie dublate înainte de 1 August, iar acest lucru înseamnă aproape 3,66 de milioane de copii ar trebui să primească bani mai mulți de luna viitoare. Concret este vorba de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, alocații în valoare de 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Citește și: CCR obligă Guvernul să dubleze alocațiile copiilor

HashtagNews.ro