OncoGen lucrează zilnic pentru dezvoltarea unor terapii genice și celulare în cancer și este și primul centru de cercetare de ultimă generație din România și Europa de Est.

Scopul proiectului a fost crearea unei infrastructuri de cercetare-dezvoltare și inovare. Ceva nou și ceva pentru viață și viitor. Un alt scop este descoperirea, susținerea și facilitarea metodelor diagnostice și terapeutice inovatoare.

Și asta nu este tot. OncoGen face promisiuni pentru viață încă din 2015, iar în 2020 face promisiuni pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Este vorba de un parteneriat semnat de Oncogen cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Financiar, studiile pentru vaccin se ridică la suma de 3,5 milioane RON. De asemenea, vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Centrul din Timișoara este recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și de Guvernul Britanic.

Am fost curioasă în legătură cu modul de administrare al vaccinului și explicația a venit foarte ușor, pe Facebook:

”Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.

Avem încă nevoie de sprijin guvernamental, răbdare și voluntari. Unul dintre voluntari a fost Virgil Păunescu, șeful OncoGen:

”Mi-am administrat vaccinul pe care am anunțat că l-am pus la punct încă din luna februarie. Între timp am primit substanțele, proteinele care compun acest vaccin, și pentru că vrem să colaborăm, și vom colabora cu Institutul Cantacuzino ne-am gândit să îl facem cât mai simplu posibil.

Se administrează sub formă de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluție de vitamina A.

Am făcut acest gest pentru că ne-am împotmolit, pe de o parte cu cercetările din lipsă de fonduri, pe de altă parte pentru că eu oricum sunt investigatorul principal în acest subiect și sunt cel mai, să zic așa, nu îndreptățit, dar cel mai potrivit să observ ceea ce se întâmplă dacă te vaccinezi – care sunt reacțiile postavaccinale, care sunt efectele secundare în mod deosebit, pentru că această fază a testării, în general este legată de siguranța vaccinului”, a declarat Virgil Păunescu.

Citește și: Cu un pas mai aproape de un vaccin anti-COVID 19

#News

Foto