Gabriela Firea, mesaj la lansarea “Manifest pentru drepturile femeilor”: Le-am mulțumit doamnelor pentru lupta lor pentru a milita pentru egalitatea între șanse

În calitatea de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dar și în calitatea de mamă și femeie, Gabriela Firea mulțumeste acestor doamne pentru interesul de care dau dovadă în ceea ce privește drepturile femeilor.

Gabriela Firea a onorat doamnele care sunt în prima linie, gata întotdeauna să pună umărul în rezolvarea tuturor problemelor legate, atât de egalitatea de șanse, cât și violența domestică. Ieri, de ziua mondială a ONG-urilor, când am lansat “Manifest pentru drepturile femeilor” le-am mulțumit pentru lupta lor.

Gabriela Firea : Sunt doamne care militează pentru egalitatea de șanse între femei şi bărbați și eliminarea discriminării de gen, au printre proiectele lor activități publice, lobby, educație și cercetare, vizând teme precum violența domestică și sexuală, traficul de ființe umane sau stereotipurile de gen.

  • Au fost alături la lansare Asociația PWN Romania – Professional Women’s Network România reprezentată de doamna Ileana Botez, Asociația Front – Doamna Mihaela Crăciun, Asociația SEXUL vs BARZA – Doamna Daniela Drăghici, Asociația E-Romnja – Doamna Carmen Gheorghe, Asociația Necuvinte – Doamna Alina Iordache. Mulțumirile Gebrielei Firea merge și către doamnele de la Centrul FILIA, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociatia Transcena, Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, Asociația ANAIS și Asociația A.L.E.G. pentru parteneriatul constant și pentru faptul că militează fără oprire pentru drepturile femeilor.

Gabriela Firea : Au primit aprecierile noastre și câteva doamne, mame eroine care nu încetează nicio clipă să lupte pentru drepturile femeilor, să transmită un mesaj pozitiv mamelor, să arate că poți fi mamă a șase copii, fără să-ți abandonezi proiectele profesionale, că poți fi mamă de trei inventând zeci de meniuri pentru copii. Într-un cuvânt: se poate! Și asta au dovedit doamnele: Anca Serea OfficialPage, Loredana Dinu (Mamă de Matei), Alina Prodan, Ela Craciun. Mulțumim și doamnei Alina Serea (Frici de mămici).

În calitatea de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dar și în calitatea de mamă și femeie, Gabriela Firea mulțumeste acestor doamne pentru interesul de care dau dovadă în ceea ce privește drepturile femeilor.

Mulțumim pentru toate florile, mărţişoarele, atențiile şi cuvintele frumoase care se vor transmite în această perioadă 1 şi 8 martie, dar noi femeile dorim mai mult decât atât. De ce spun acest lucru?”, a declarat Gabriela Firea.

‘ Pentru că, din păcate, statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește situația femeii din România, iar ”Manifest pentru drepturile femeilor” vine tocmai să atragă atenția că avem cunoștință de toate aceste cifre și că împreună un ONG-urile partenere și nu numai vrem să facem ceva în acest sens.


Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a lansat un “Manifest pentru drepturile femeilor”. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, de la Mărțișor – vestitorul Primăverii și până la Ziua Internațională a Femeii, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și-a propus să completeze acest document cu mai multe inițiative.”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a lansat, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, un „Manifest pentru drepturile femeilor”