Gabriela Firea a lansat, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, un „Manifest pentru drepturile femeilor”

La lansare au participat doamnele ambasador și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor care susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea manifestului

Doamnele ambasador și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea “Manifestului pentru drepturile femeilor”, a declarat Gabriela Firea. Potrivit ministrului Familiei, fiecare femeie poartă cu ea o istorie a tuturor femeilor care au sădit la rădăcina ei tot ce e mai bun și frumos.

Gabriela Firea: Toate aceste zile sunt despre lupta pentru drepturi ale femeii, o expresie a dorinței femeilor care s-a transformat, de-a lungul timpului, într-un prilej de sărbătoare a feminității, indiferent de religie și rasă.

Gabriela Firea a lansat, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, un „Manifest pentru drepturile femeilor” cu 8 obiective atinse sau în lucru care vor întări rolul femeii în societatea noastră. Ministrul Familiei se bucura că misiunile diplomatice aflate în România au fost, încă o dată, alături.

” Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state. Pentru canadieni, egalitatea de șanse între femei și bărbați este esențială, iar istoria Canadei a fost modelată de femei de succes. În Guvernul canadian există un echilibru între femei și bărbați, iar această abordare feministă a adus valoare țării. Acesta a fost mesajul Excelenței Sale doamna Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România. Excelența Sa doamna Therese Hyden, ambasadoarea Suediei, a punctat că orice dezbatere despre drepturile femeilor trebuie să înceapă cu precizarea că drepturile femeilor sunt, de fapt, drepturile omului. În Suedia, totul începe din școală acolo unde copiii primesc informații esențiale despre egalitatea de șanse”, a declarat Gabriela Firea.

Excelența Sa doamna Marija Kapitanovic, ambasadoarea Croației, a îndemnat femeile să lupte pentru ca introducerea cotelor de gen să nu rămână teorie și să vedem cât mai multe femei cu putere de decizie. Croația a fost condusă de o doamnă, iar actualul Parlament are o treime femei. Tunisia este condusă pentru prima data de un prim-ministru femeie, iar alte opt doamne sunt miniștri cu portofolii importante.

Gabriela Firea: Avem un partener în lupta pentru drepturile femeilor din România în Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei.

În Austria este esențial dialogul dintre autoritățile responsabile și organizațiile care militează pentru drepturile femeilor. În sectorul public austriac, există discriminare pozitivă pentru că jumătate dintre angajați sunt femei. „Îi mulțumesc pentru prezență Excelenței Sale doamna Adelheid Folie, ambasadoarea Austriei. Le mulțumesc pentru participarea la evenimentul din Palatul Parlamentului reprezentanților misiunilor diplomatice ale Slovaciei, Republicii Moldova și Norvegiei, Franței, Spaniei, Poloniei, Serbiei, Italiei, Germaniei. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, de la Mărțișor – vestitorul Primăverii și până la Ziua Internațională a Femeii, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează tuturor femeilor un apel la unitate”, este mesajul transmis de Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Programul național pentru creșterea natalității este prioritatea mea și a Ministerului Familiei