PETA, ironizată pe rețele de socializare

Folosirea unor cuvinte ca „porc” sau „leneș” poate răni animalele

Organizația People For the Ethical Treatment of Animals (PETA) a fost puternic ironizată pe platformele social media săptămâna aceasta după ce a afirmat pe Twitter că folosirea unor cuvinte ca „porc” sau „leneș” ca jigniri rănește animalele, relatează Fox News. Mergând pe acest considerent nu mai putem folosi expresiile populare: „bei ca un porc” sau „te uiți ca vițelul la poartă nouă”.

„Cuvintele pot crea o lume mai incluzivă sau perpetua oprimarea. Să numești pe cineva drept animal ca insultă consolidează mitul că oamenii sunt superiori animalelor. Luați atitudine pentru justiție prin respingerea limbajului supremațist”, a scris joi pe Twitter organizația ce militează pentru drepturile animalelor într-o postare de pe pagina sa de socializare.

Un grafic atașat acestei postării arată exemple de insulte legate de animale pe care PETA le consideră „dăunătoare” și „inexacte”. Printre acestea se numără „găină” pentru laș, „șobolan” pentru turnător, „șarpe” pentru bădăran, „porc” pentru cineva respingător și „leneș” pentru persoanele leneșe.

Comparații ale caracterelor, nu jigniri

PETA și-a îndemnat de asemenea urmăritorii să aibă în vedere ca, în general, să nu jignească pe nimeni – om sau animal. De altfel, reacțiile nu au întârziat să apară, dar că nu în direcția pe care o așteptau cei de la PETA. Un utilizator a notat că „animalele nu sunt oprimate de acele cuvinte fiindcă ele nu înțeleg limba noastră. Și nu au niciun concept legat de cuvinte și înțelesul lor”. „Leneșii au fost numiți exact după conceptul de lene. Puteți să terminați cu rahatul ăsta vă rog”, a răspuns un alt utilizator.

O persoană a sugerat că PETA face „lucruri de genul ăsta să ajute activ anti-veganii. Bănuiesc că PETA are o cârtiță. Una amuzantă”. „Haideți să nu aducem cârtițele în asta haha”, i-a răspuns alt utilizator.

Să nu ne mire dacă în curând nu vom mai putea spune, popular: „Bei ca un porc”, „Te uiți ca vițelul la poartă nouă” sau „Te pisicești pe lângă mine”.

Citește și: Capre negre, în căutarea hranei, printre stâncile înzăpezite (VIDEO)