Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Ziua Sustenabilității în România a fost gândită ca o zi simbolică, menită să devină o tradiție anuală: este ziua în care trebuie să realizăm că doar de noi depinde salvarea planetei.

În egală măsură, este ziua în care trebuie să conștientizăm că toate resursele, indiferent de natura lor, sunt limitate și să încercăm să nu mai irosim.

Evenimentul este o inițiativă a Ambasadei Sustenabilității în România și își propune să aducă vizibilitate națională asupra conceptului de sustenabilitate.

Asociația Mai Mult Verde: ”Astăzi este timpul să ne orientăm cu toții atenția spre lucrurile ce nu mai pot fi lăsate pe mâine”

De Ziua Sustenabilității în România încetinim ritmul activităților noastre zilnice pentru a ne alătura discuției despre cum putem încetini ritmul încălzirii globale. Pe www.ziuasustenabilitatii.ro, Ceasul Schimbărilor Climatice ne indică, în timp real, cât mai avem până când e prea târziu pentru a preveni transformări severe și imprevizibile ale vieții pe Pământ, așa cum o cunoaștem astăzi”, au transmis membrii asociației pentru protecția mediului din România.

”De Ziua Sustenabilității în România discutăm despre viitor, iar în următorii 7 ani continuăm să acționăm. Depinde de fiecare dintre noi”

Astăzi, 27 octombrie, António Guterres, șeful ONU, a averitizat că lumea se va confrunta cu o reală catastrofă dacă țările nu vor redefini prioritățile în privința schimbărilor climatice.

Guterres a explicat că este nevoie ca guvernele să înceteze să utilizeze combustibilii fosili și să aducă din nou schimbările climatice în centrul dezbaterii internaționale.