O milionară transgen din Thailanda a cumpărat concursul de frumuseţe Miss Univers

Anne Jakkapong Jakrajutatip este apărătoarea drepturilor persoanelor LGBTQ+.

Anne Jakkapong Jakrajutatip, o femeie de afaceri thailandeză transgen, a plătit 20 de milioane de dolari, pentru cumpărarea firmei care organizează concursul Miss Univers, deţinut anterior de Donald Trump, a anunţat compania într-un comunicat, potrivit g4media.ro.

Anne Jakkapong Jakrajutatip, apărătoarea drepturilor persoanelor LGBTQ+, este prima femeie care va conduce celebrul concurs de frumuseţe.

 „Anne JKN” conduce grupul media JKN Global, fiind cunoscută în Thailanda drept gazda versiunii thailandeze a „Project Runway”, un reality show din domeniul modei. Averea vedetei TV este estimată la 170 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Ea speră că preluarea Miss Universe Organization (MUO) va consolida imaginea Thailandei în străinătate și va atrage mai mulți turiști în țară.„Sper că va servi puterii de influenţă a Thailandei şi va atrage mai mulţi turişti în ţara noastră”, a declarat ea. Potrivit acesteia, iniţiativa reprezintă o „adăugire solidă şi strategică” la portofoliul companiei sale. Pentru finalizarea negocierilor cu proprietarul anterior, IMG, o subsidiară a gigantului american de divertisment Endevor, a fost nevoie de un an. 

Într-o postare pe Facebook, Anne a mulţumit fanilor concursului pentru dragostea şi sprijinul lor.

 „Noi căutăm nu doar să continuăm moştenirea concursului oferind o platformă pentru persoanele pasionate din diverse medii, culturi şi tradiţii, ci şi să dezvoltăm brandul pentru următoarea generaţie”, a declarat Anne Jakkapong Jakrajutatip. Amy Emmerich şi Paula Shugart, directoarea executivă, respectiv preşedinta MUO, îşi vor menţine poziţiile în cadrul companiei. Concursul este organizat de 71 de ani, următoarea ediţie urmând să aibă loc la New Orleans, Statele Unite, în luna ianuarie a anului viitor, fiind difuzat în 165 de ţări.

JKN Global Group deţine drepturile de distribuţie pentru documentare străine, producţii TV şi reality show-uri în Thailanda. IMG a deţinut MUO din 2015, după ce a cumpărat-o de la omul de afaceri şi fostul preşedinte american Donald Trump, care a fost propritarul acesteia începând din 1996.

27 octombrie: Ziua Sustenabilității în România