Doi bărbaţi cercetaţi pentru furtul unui seif cu bani şi bijuterii de 45.000 de euro

Ei aveau feţele acoperite în timpul furtului

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Poliţiştii din Timişoara au efectuat cinci percheziţii în judeţele Brăila şi Teleorman, la locuinţele a doi bărbaţi suspectaţi că ar fi furat, dintr-o casă din localitatea Moşniţa Nouă, un seif cu bani şi bijuterii, totul în valoare de 45.000 de euro.

”La data de 16.06.2024, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară

3 în judeţul Brăila şi 2 în judeţul Teleorman, la 2 bărbaţi, în vârstă de 34 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat”, a transmis IPJ Timiş, potrivit g4media.ro.

Furtul s-a produs în 21 aprilie, în Moşniţa Nouă, lângă Timişoara

. ”La data de 21.04.2024, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în cursul nopţii, persoane necunoscute, cu feţele acoperite, ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Moşniţa Nouă din judeţul Timiş şi ar fi sustras o cutie metalică tip seif, în interiorul căruia s-ar fi aflat suma de 1.000 de euro, mai multe bijuterii şi obiecte de colecţie din materiale preţioase, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 45.000 de euro”, a precizat IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, precum şi mai multe monede dintr-un material preţios.

”Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbaţii ar fi implicaţi într-o activitate ce ar avea ca obiect furtul, extragerea şi prelucrarea de metale rare preţioase extrase din componente electronice, fiind descoperite mai multe instalaţii folosite în acest scop. Cu privire la aspectele menţionate, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de traficul de produse sau substanţe toxice. De asemenea, la faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Brăila”, a mai transmis IPJ Timiş. Cei doi bărbaţi urmează să fie duşi la sediul Poliţiei municipiului Timişoara pentru audieri.

Avertismentul Salvamont Braşov pentru turiști