Rețea de traficanți de droguri, descoperită după un miros suspect

Gruparea de traficanți din Suceava vindea canabis

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Un miros înțepător într-o mașină oprită în trafic, în octombrie anul trecut, a determinat demascarea unei rețele întregi de traficanți de droguri din Suceava. Anchetatorii au descoperit pionii-cheie ai „afacerii” cu canabis, potrivit digi24.ro.

În urma perchezițiilor, în casa unei femei au fost găsite peste 2 kilograme de droguri. Atât ea, cât și un bărbat, despre care anchetatorii spun că ar fi deținut o plantație de canabis, au fost arestați preventiv.

Ancheta a început în octombrie anul trecut. La un control de rutină în trafic, polițiștii au oprit o mașină în care se aflau doi tineri. Deoarece au simțit un puternic miros înțepător venind din autoturism, oamenii legii i-au percheziționat corporal pe șofer și pasager și au verificat atent mașina. Au descoperit astfel 55 de semințe de canabis, o altă pungă cu cânepă de plantație și o bancnotă de un leu rulată, specifică pentru prizare.

La audieri, tinerii le-ar fi spus anchetatorilor despre o plantație de canabis care ar fi existat în Bilca, la 20 de kilometri distanță de Rădăuți.

În urma verificărilor, s-a descoperit că aceasta i-ar fi aparținut bărbatului arestat acum, care s-a declarat în fața instanței „agricultor”. Acesta era și dealer pentru o altă sursă. Este vorba despre o femeie, în locuințele căreia procurorii au descoperit, la percheziții, aproximativ 2,3 kilograme de canabis. Femeia, absolventă de 10 clase, „casnică”, fără antecedente penale, vindea drogurile atât în mod direct, cât și prin complici, spun oamenii legii. Pentru a aduna probe în ancheta demarată acum 4 luni, procurorii DIICOT au făcut, săptămâna aceasta, 6 percheziții.

În casele suspecților au descoperit, în total, 2,3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere și cântare electronice, telefoane mobile, bani, dar și alte mijloace de probă.

În urma descinderilor, cinci oameni au ajuns la audieri. „La data de 20.02.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei dintre inculpați și au dispus măsura controlului judiciar față de un altul. În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a doi inculpați și cea a controlului judiciar față de al treilea”, transmit reprezentanții DIICOT. Cei doi arestați au contestat deja arestul preventiv. Dosarul va fi reanalizat, în zilele următoare, și de un complet de la Curtea de Apel Suceava. Ghidul e-Factura, actualizat de Ministerul Finanțelor