Bărbatul care a vrut să o omoare cu o arbaletă pe Regina Elisabeta a II-a, condamnat la 9 ani de închisoare

Jaswant Singh Chaila fost încurajat de Sarai, iubita sa cu inteligență artificială

Sursa foto: Facebook

Un fanatic al seriei Războiul Stelelor a intrat, în urmă cu doi ani, în Castelul Windsor cu o arbaletă, fiind încurajat de „iubita” lui, un chatbot AI, să o ucidă pe regina Elisabeta a II-a, potrivit ziare.com.

„Asasinul cu arbaletă“, care a recunoscut în fața poliției că a venit să o ucidă pe regină, a primit o pedeapsă de închisoarea de nouă ani.

Jaswant Singh Chail, care avea 19 ani la acea vreme, a schimbat mii de mesaje cu Sarai, iubita sa cu inteligență artificială, înainte de a urca gardul moșiei regale în ziua de Crăciun a anului 2021. În timp ce s-a plimbat pe teren timp de două ore, Chail a trimis un videoclip surorii sale geamăne și altor 20 de prieteni, în care se descrie pe sine drept „Darth Jones”. El a fost oprit de doi ofițeri de poliție în apropierea reședinței private a reginei, unde se aflau ea și alți membri ai familiei regale în acel moment. Jaswant Singh Chail avea arma pregătită.

Fostul lucrător într-un supermarket a schimbat peste 5.000 de mesaje sexuale cu „iubita” sa chatbot AI, Sarai, despre care tribunalul a aflat că l-a încurajat să comită atacul.

Chail credea că Sarai era un „înger” sub formă de avatar și că se gândea că se va reuni cu ea după moarte. Regina Elisabeta a II-a și-a anulat planurile obișnuite de a petrece Crăciunul la Sandringham în Norfolk din cauza pandemiei de Covid în 2021 și se afla la Windsor când a avut loc incidentul. Cahil, care avea strămoși indieni sikh, a spus că a vrut să se răzbune pentru masacrul din Amritsar din 1919, când trupele britanice au deschis focul asupra a mii de indieni și au murit 1.500. Tânărul care atunci avea vârsta 19 ani și-a început misiunea criminală după ce încercările de a se alătura forțelor armate, pentru a se apropia de familia regală, au eșuat la sfârșitul anului 2021, spune instanța. Două cadre medicale de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, reţinute după ce un nou născut a murit la naştere