Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 s-a aflat, astăzi, la racla Sfântului Dimitrie ce Nou, ca oricare al român credincios. Sosit la procesiunea religioasă la invitația Patriarhului Daniel, Piedone a profitat de ocazie și și-a mărturisit ulterior experiența pe Facebook, îndemnând la iubire de Dumnezeu și de cele sfinte.

„Am participat astăzi, la invitația Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, Ocrotitorul spiritual al Bucureștilor. Sfântul Dimitrie Cel Nou nu avea niciun fel de avere pământească. Sufletul curat, rugăciunea și postul L-au făcut să se apropie și mai mult de Dumnezeu.”

Cristian Popescu Piedone: „Să prețuim mai mult aproapele, să îl ajutăm la greu și să nu-l mai judecăm dacă nu îl cunoaștem cu adevărat”

De asemenea, Piedone a mai spus că este foarte important ca acum, în această perioadă grea pe care o trecem cu toții, să ne iubim aproapele și, poate, să avem un pic mai multă toleranță unii față de ceilalți, mizând pe credință și pe rugăciune, apanaj pe care nu ar trebui să îl uităm, chiar dacă „trăim în secolul vitezei”, așa cum a declarat chiar primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

„Trăim în secolul vitezei, dar poate că ar fi bine să încetinim acest ritm alert câteodată și să revenim la ceea ce contează cu adevărat în viață. Să ne bucurăm în fiecare dimineață când deschidem ochii, să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că suntem sănătoși noi și familiile noastre, să facem totul pentru a ne hrăni sufletul. Să reflectăm asupra faptelor noastre și să îndreptăm greșelile. Să prețuim mai mult aproapele, să îl ajutăm la greu și să nu-l mai judecăm dacă nu îl cunoaștem cu adevărat. Deși trăim vremuri cu care nu ne-am mai întâlnit, deși nu putem merge în pelerinaje așa cum o făceam înainte, toți frații români au credința în suflet. Pentru că nicio restricție nu le poate lua credința în Dumnezeu pe care o au în suflete! Chiar dacă pelerinii din alte orașe nu au putut ajunge anul acesta la moaștele Sfântului Dimitrie Cel Nou, rugăciunile i-au apropiat. Poate prin rugăciunile tuturor, Sfântul Dimitrie Cel Nou va face din nou o minune, așa cum a mai făcut, și ne va ajuta să scăpăm mai repede de această pandemie. Atât credincioșii din București, care s-au rugat astăzi la moaștele Sfantului Dimitrie Cel Nou, dar și credincioșii care au mers la Iași la Sfânta Parascheva, știu că rugăciunile făcute cu sufletul curat și deschis sunt auzite oriunde ne-am afla. Să ne întoarcem fața spre Dumnezeu și spre credință!

Citește și: Piedone: „Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile”

#News