Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone / Foto: Facebook

„Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile”, este unul dintre mesajele lansate astăzi de Piedone, pe pagina acestuia de Facebook. Dublul motiv pentru care Cristian Popescu Piedone a ales să vorbească astăzi este format din dorința de a dezminți acuzațiile malițioase ale opoziției sale, la adresa locuitorilor Sectorului 5, cât și din credința respectării regulilor sanitare și de disnanțare, impuse perioade pandemice în care ne aflăm.

„Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile. Să fim un exemplu demn de urmat. Vă invit să fim responsabili și să respectăm normele sanitare. Să purtăm mască atât în spațiile interioare, dar și în zonele exterioare aglomerate. Să ne spălăm și să ne dezinfectăm cât mai des pe mâini. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe toți cei dragi nouă. Știu că nu este nici ușor și nici plăcut să purtăm această mască, dar este pentru binele nostru, al tuturor. Fac un apel către toți locuitorii din Sectorul 5 pentru a ține cont de măsurile impuse de autorități!

„Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ”

Mesajul lui Piedone le este îndreptat și profesorilor de la școlile sectorului 5, cei care ar trebui să reprezinte un model pentru elevii pe care îi păstoresc.

„Vă invit și pe dumneavoastră, profesori din Sectorul 5 să respectați aceste norme și să fiți un exemplu pentru elevi. Să limităm pe cât posibil răspândirea acestui virus care ne-a schimbat tuturor viețile. Copiii reprezintă o prioritate pentru mine, iar sănătatea lor depinde în mare parte de modul în care dumneavoastră gestionați situația actuală din unitațile de învățământ. De noi toți, uniți, depinde reluarea unei vieți normale cât mai curând posibil. Vă rog să semnalați orice derapaje pe care le întâlniți în școli sau în grădiniție. Poliția locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii 4 ani și va face controale și în unitățile de învățământ. În primul rând, acțiunile lor vor fi de prevenție, dar acolo unde este cazul se va interveni ferm, cu amenzi. Voi merge și eu în școli, pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor! Vă invit și pe voi, operatorii economici din Sectorul 5 să respectați toate normele sanitare, iar angajații voștri să fie instruiți să facă același lucru.

Nu în ultimul rând, primarul Sectorului 5 îi îndeamnă pe toți cei care observă nereguli în respectarea normelor impuse, să le semnaleze, asigurându-i pe cetățeni că, de acum încolo, poliția locală de sector va începe să-și facă treaba.

„Mai mult, vă rog să semnalați orice situație în care o persoană nu vrea să se conformeze acestor reguli. Să facem o echipă puternică împreună. De îndată ce îmi voi începe activitatea la primărie, voi lua toate măsurile necesare pentru a mă asigura că toate normele sunt respectate. Vom adopta și o hotărâre de consiliu dacă este nevoie, care să instituie obligația de a purta mască în Sectorul 5. Voi verifica personal dacă regulile sunt respectate, iar poliția locală va face controale și va aplica amenzi dacă situația o va impune. Nu dorim să facem armată, de aceea apelez la bunul simț al tuturor. Însă, în cazul în care unele persoane nu vor respecta regulile, cu siguranță vor fi sancționați!”, a spus Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Citește și: Piedone, șef de campanie pentru „parlamentare”

#News