Pfizer solicită acordul FDA pentru rapelurile vaccinului COVID-19, dedicate copiilor

O nouă examinare a rapelului concentrat pe omicron chiar și la copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani

Sursa foto: Pixabay

Pfizer a cerut luni Administrației americane pentru alimente și medicamente (Food and Drug Administration) autorizația pentru extinderea utilizării vaccinului de rapel Covid-19, adaptat Omicron, la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Conform Reuters, cererea legată de administrarea noii formule cu țintă omicronică pentru cei mici vine la doar câteva zile după ce Moderna a solicitat, de asemenea, autorizarea de către FDA a propriului vaccin cu țintă Omicron pentru adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani

Vaccinul vizează abordarea subvariantelor BA.5 și BA.4 ale Omicron

Noul vaccin bivalent vizează atât coronavirusul original, cât și subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 aflate în circulație, scopul său fiind acela de a contribui la atenuarea circumstanțelor Covid-19 perseverente.

În pofida acestui fapt, conform sursei citate, lansarea dozelor de rapel bivalente pentru grupele de vârstă mai mari a avut un început lent în Statele Unite comparativ cu lansarea primelor doze de rapel anul trecut, cu 4,4 milioane de doze administrate până în prezent.

Noile doze de vaccin bivalent, disponibile începând cu jumătatea lunii octombrie

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA au declarat, la începutul acestei luni, că se așteaptă ca rapelurile vaccinului COVID-19 care vizează variantele circulante ale virusului să fie disponibile pentru această categorie de vârstă odată cu jumătatea lunii octombrie.

O agenție federală de sănătate a declarat că doar în această săptămână au fost trimise peste 25 de milioane de doze din așa-numitele vaccinuri bivalente.