Elev agresat
Elev agresat. Sursa foto: adevarul.ro

Incident tragic petrecut la o școală privată din India. Un copil în vârstă de 15 ani și-a pierdut viața după ce a fost bătut la școală de către un profesor, potrivit digi24.ro.

Membrii familiei susțin că dascălul a devenit violent după ce copilul a făcut o greșeală de ortografie

Nikhit Kumar a murit după ce a fost lovit cu un băț de profesor, supărat pentru că elevul a făcut o greșeală de ortografie în timpul orei. Băiatul a fost declarat decedat de către medici în districtul Auriya din nordul statului Uttar Pradesh, după 19 zile după ce profesorul său l-a agresat. Rishi Kumar, un unchi al copilului, a declarat că la început, nepotul lui a fost bătut cu brutalitate de către profesor, apoi fiind abuzat, deoarece ei sunt daliți.

Comunitatea Dalit ocupă cea mai joasă treaptă a sistemului indian de caste hinduse

Dalit, cunoscut anterior și ca de neatins, este un nume pentru oamenii care aparțin celor mai inferioare caste din India. Daliții au fost excluși din sistemul de patru ori varna al hinduismului și au fost văzuți ca formând o a cincea varna, cunoscută și sub numele de Panchama. 

Dalit, cunoscut anterior și ca de neatins, este un nume pentru oamenii care aparțin celor mai inferioare caste din India. Daliții au fost excluși din sistemul de patru ori varna al hinduismului și au fost văzuți ca formând o a cincea varna, cunoscută și sub numele de Panchama. Statutul de Dalit a adus cu sine stigmatul de „intocabilitate”, deoarece este asociat cu sarcini umile, degradante, legate imediat de ocupațiile lor tradiționale, care includ jupuirea vacilor sau bivolilor morți, desfundarea canalizărilor, eliminarea cadavrelor de animale și curățarea latrinelor. În zonele rurale, deseori, daliturilor nu li se permite să se angajeze în activități culturale și sociale cu restul comunității, inclusiv să intre în temple, să stea în spațiile principale ale satelor, să ia parte la programe religioase și să mănânce cu restul comunității în timpul ceremoniilor sătești.

Moartea elevului, anchetată de către polițiști

Potrivit șefului poliției din districtul Auriya, familia a depus o plângere penală, medicii efectuând o autopsie pentru a confirma cauza morții tânărului.Șeful Poliției a mai declarat că profesorul este căutat de oamenii legii, după ce acesta a dispărut. Într-un alt caz, poliția a deschis o anchetă după ce un copil de 12 ani ar fi fost violat în grup și bătut de trei minori, în New Delhi.

Mai multe țări solicită Comisiei Europene un plan de plafonare a prețului gazelor rusești