Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ani de-a rândul, mulți au crezut că inițialele bomboanelor M&M vin de la interjecția ”mmm”, sunetul de plăcere pe care oamenii îl fac în momentul în care se delectează cu o gustare dulce.

 Cu toate acestea, popularele bomboane au, de fapt, o poveste foarte interesantă.

Bomboanele M&M au fost gândite ca o gustare mică, ușor de transportat pentru soldați

Bomboanele au fost inventate, pentru prima dată în SUA, în 1941.

Inspirația vine încă din anii 1930, când cofondatorul Forrest Mars Sr. a întâlnit niște voluntari britanici care mâncau mărgele mici de ciocolată cu înveliș tare din zahăr. Acest înveliș împiedica bomboanele să se topească.

Fiul fondatorului Mars Incorporated, Frank C. Mars, se aștepta ca Forrest să preia firma familiei.

Totuși, acesta s-a mutat în Anglia după o ceartă cu tatăl său. După ce s-a mutat înapoi în SUA pentru a-și prelua funcția în compania tatălui său, Forrest a obținut un brevet pentru producerea ciocolatei sale și, nemulțumit de modul de a face afaceri al tatălui său, a căutat un partener cu care să-și pună ideea în practică: bomboane mici de ciocolată, acoperite cu înveliș tare, din zahăr.

După cum precizează The Mirror, Forrest și-a găsit un spirit înrudit în Bruce Murrie, fiul președintelui Hershey, William Murrie.

La fel ca Forrest, Bruce a avut idei diferite de tatăl său atunci când a venit vorba de afaceri. De asemenea, a pus accent pe noutate și invovații.

Perechea și-a numit produsul după numele de familie. Astfel, Mars și Murrie au format cele două inițiale care dau numele pachetului de bomboane

În anii 1950, M&M’S devenise atât de popular încât fiecare bomboană era ștampilată cu un „M”.

Acest lucru a fost făcut pentru ca produsul să se distingă de orice posibilă copie.

Așa a apărut și îndrăgitul sloganul: ”Căutați litera M pe fiecare bomboană”.