Calin Popescu Tariceanu

Indiferent de cine pe cine acuză, conoravirusul rămâne singurul vinovat pentru noua uniformă. A început numărătoarea inversă până la începerea școlii și esențialul nu este de găsit: nu sunt măști.

Călin Popescu Tăriceanu se arată revoltat de declarația președintelui Klaus Iohannis. Nu vor fi măști pentru elevi, iar profesorii vor apela la buzunarele proprii pentru achiziționarea de echipamente de protecție. O concluzie simplă spune că părinții vor fi cei care se vor ocupa de protecția copiilor și nu este un lucru nou.

Departe de coronavirus, tot părinții au fost aceia care s-au ocupat de produsele de igienă inexistente în anumite școli: de la săpun la hârtie igienică. Și, un calcul banal duce la altă concluzie simplă: părinții vor cumpăra măștile.

Declarația președintelui Klaus Iohannis de miercuri este un răspuns la afirmaţiile vicepremierului Raluca Turcan potrivit cărora Guvernul nu poate furniza măşti pentru toţi elevii. Motivul? Fondurile insuficiente:

„Nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit în această periodă. Bănuiesc că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Din ce am discutat cu foşti colegi de ai mei, nu e o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască pe care şi-o vor procura ei”, a replicat Iohannis.

Tăriceanu nu are un răspuns la toate întrebările sau problemele românilor, dar are mereu un răspuns pentru opoziție:

”Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii.

Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!

Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu îl acuză pe Iohannis, Iohannis caută o soluție, părinții sunt sceptici și acuză condițiile din școli. Politicienii fac ce știu mai bine: se ceartă, se acuză și pasează vina. Sau se spală pe mâini. Că tot era citat Pilat din Pont.

Citește și: Raluca Turcan își dorește „normalitate” pentru noul an școlar

#News