Kelemen Hunor - Foto news.ro

Kelemen Hunor crede că Parlamentul nu va fi dizolvat

După cum bine știm, planul lui Klaus Iohannis a inclus întotdeauna alegerile anticipate. Președintele nu a făcut niciodată un secret din asta. Astfel că toate mutările sale de șah de până acum au reprezentat drumuri mici înspre alegerile anticipate, pe care atât el cât și cei din PNL și le-au dorit încă de la picajul guvernului Dăncilă. Orban, Orban II, acum Cîțu, un premier propus pentru a nu fi votat. Un premier antipatizat de mulți dintre politicienii români, un premier abrupt, greoi și fără șanse.

Următoarea mutare de șah ar trebui să fie dizolvarea Parlamentului majoritar PSD, pentru ca mai apoi, România să aibă parte de alegeri anticipate.

Citește și: Kelemen Hunor se ține bine în șa

Kelemen Hunor nu este de acord, nu vrea și nu poate

Așa cum intențiile președintelui nu au fost niciodată un secret, nici faptul că liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu-și dorește anticipate, nu este un secret, acesta declarând asta în nenumărate rânduri. Fără anticipate, fără alegeri locale în două tururi! Cam așa ar arăta România perfectă în viziunea lui Kelemen.

„Este greu să comentez această nominalizare, dar e interesantă şi bineînţeles că aşteptăm lista de miniştri, programul de guvernare şi vom lua o decizie la momentul respectiv. Sigur, sunt unii care speculează că, dacă nu va obţine votul domnul Cîţu, se poate dizolva Parlamentul. Greşesc, fiindcă Guvernul Orban II nu a fost niciodată respins. Deci nu suntem la a doua încercare, aşa cum prevede Constituţia, fiindcă nu s-a votat, nu a fost respins. De aceea, cei care vorbesc despre anticipate, în cazul în care Cîţu nu va primi votul Parlamentului, eu cred că fac o socoteală greşită. Şi vom vedea decizia pe care o vom lua şi noi, după ce vom vedea lista de miniştri şi programul de guvernare. Nu vreau să comentez. Aşteptăm cu nerăbdare şi fără emoţii”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

#News