Bărbat condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru spânzurarea a doi câini

Bărbatul din județul Maramureș a fost inițial reținut pentru 24 de ore, la începutul anului

Un bărbat din Maramureș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru că a omorât doi câini din sat. El a fost dat pe mâna oamenilor legii de doi localnici, care și-au găsit animalele spânzurate. Decizia, care vine la 8 luni de la comiterea faptelor, nu este încă definitivă, potrivit digi24.ro.

Bărbatul din comuna Ilba, județul Maramureș, fusese, inițial, reținut pentru 24 de ore, la începutul anului, fiind acuzat că în noiembrie 2022 ar fi ucis intenționat doi câini din sat

 Prima care l-a reclamat la poliție a fost o femeie, care și-a găsit animalul spânzurat lângă saivanul pe care îl deține în zona cimitirului din Ilba. Două zile mai târziu, și un bărbat a mers la poliție și a reclamat faptul că a descoperit cadavrul unui exemplar canin pe un segment de cale ferată, care trece pe lângă cimitir. Pe 24 iulie 2023, Judecătoria Baia Mare l-a condamnat pe bărbat la trei ani de închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată cu drept de apel în termen 10 zile.

Anunț MAE: Codul roşu de caniculă şi pericolul major de incendii, menținute în Grecia